"جزئیات بیشتر این پروژه"
مقطع علمی: کارشناسی |
فهرست: دارد |
تعدادصفحات: 128 |
تصویر: دارد |
سال پژوهش:1388 |
مقدمه: دارد |
رشته مرتبط: مکانیک - (طراحی جامدات) |
چکیده: دارد |
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش) |
منبع: دارد |
حجم فایل:3.13 مگابایت |
قیمت:9.800 تومان |
"نمونه متن پروژه"
در فرآیند طراحی کمک فنر، طراح باید بخش های گوناگون خودرو را با نگرش های مختلف طراحی بنگرد. امروزه با افزایش نوآوری ها و فن آوری ها ی نوین که هر آن رو به گسترش است، طراحی موفق آن است که ویژگی یک طرح نوین را داشته بوده و در بر گیرنده نیاز های زمان خود باشد، بنابراین ضمن رقابت با دیگر طرح ها از آخرین فن آوری ها بهره مند است. در کشور ما که طراحی خودرو رشته نوینی محسوب می شود، باید کانون ها ومراکزی ایجاد شود که بتوان به آسانی با آنها ارتباط برقرار کرد، تا علاوه بر جهت دهی دانش و صنعت کمک فنر ، افزایش توانایی ها ی فردی را نیز به دنبال آورد. همچنین وجود نشریات تخصصی و بر پایی سمینارهای تحقیقاتی در زمینه کمک فنر می تواند کاستی ها وکمبودها ی اطلاعاتی را جبران نماید ودر جهت گیری ها موثر باشد. هدف این پروژه، ارایه مطالبی در راستای بررسی وشناسایی ساختار و فرآیند طراحی کمک فنرهای بادی می باشد.
مقدمه
مقدمه
بر طبق آمار وزارت صنایع در سال 84 حدود 950000 خودرو سورای در ایران تولید شده است، در همین مدت 2600 خودرو جمعی و 27500 کامیون و 25000 تراکتور در ایران تولید شده است. این در حالی است که در هر خودرو سواری حداقل 4 کمک فنر به ازا هر خودرو و در کامیون ها و اتوبوس ها حداقل 6 کمک فنر استفاده می شود. در صورت صحت آمار وزارت صنایع بدون در نظر گرفتن کمک فنر هایی که در تعمیرات و در صنایع مصرف می شوند، در کشور سالیانه بیش از چهار میلیون کمک فنر مصرف می شود. این در حالی است کمک فنر سازی ایندامین بر طبق ادعای خود در سال 1383 1500000 کمک فنر تولید کرده است و شرکت پایا نهال، رقیب این کمک فنر سازی تولیدات مشابهی را عرضه می کند و شرکت کمک فنر سازی نیرو محرکه تنها به تولید کمک فنر موتورسیکلت اشتغال دارد.
علاوه بر این سه شرکت، کمک فنر ساز های دیگر کوچکی نیز در ایران وجود دارند. در اینجا ذکر این نکته ضروری است که یک کمک فنرساز علاوه بر تامین نیاز های خودروساز ها، با توجه به اینکه کمک فنر قطعه ای مستهلک شونده می باشد، درآمد عمده ای نیز از طریق فروش مستقیم کمک فنرجهت تامین نیاز دراندگان خودرو را دارا می باشد. در پایان ذکر این موضوع حائز اهمیت می باشد که در سطح بین المللی امروزه در دنیا 260 میلیون کمک فنر تولید می شود که ارزش آن حدود سه الی چهار میلیارد دلار می رسد.
تاریخچه کمک فنر
آثار بوجود آمدن سیستم تعلیق به بیش از پنج هزار سال پیش به سومریان می رسد و از هنگامی شروع می شود که چرخ اختراع گردید و از آن وقت تا به امروز سیر تکاملی خود را طی کرد. در کشور خود ما نیز در تخت جمشید گوشه ای از این اختراع مربوط به 2500 سال پیش دیده می شود. ایرانیان اولین مردمانی بودند که چرخ را بهینه کرده و بر آن "آج" زدند. در طی این پنج هزار سال این سیستم دچار تحولات زیادی شده است تا بصورت مدرن امروزی در آمده است. در قرن هشتم بعد از میلاد سیستم تعلیق با زنجیر آهنی اختراع گردید. پس از آن سیستم تعلیق فنری بر روی درشکه ها به وجود آمد. فنر تا حدودی می توانست ضربات ناشی از دست انداز ها را بگیرد، ولی با بالا رفتن سرعت وسایل نقیله سیستم دیگر کاملا راحت و متعادل نبود.
با بوجود آمدن وسایل نقلیه موتوری و بالا رفت سرعت تنها فنر سیستم تعلیق جوابگوی سیستم تعلیق نبود. و با افتادن خودرو در دست اندازها امکان واژگونی خودرو موجود بود، لذا نیاز به وسیله ای بود که بتواند انرژی بوجود آمده در دست انداز ها را مستهلک کند، لذا کمک فنر اختراع گردید. اولین کمک فنر ها در سال 1904 بر روی درشکه ها با فنر تخت نصب گردید و باعث نرمی و سرعت این وسیله گردید، قبل از آن این وسیله نقلیه چندان راحت نبود. در سال 1915 کمک فنر چرمی پیچیده شده برروی فنرمتصل به بلوک چوبی اختراع گردید. در حالی که کمک فنر های با اصطکاک خشک تا سال 1930 رواج داشتند، کمک فنر های هیدرولیک از اوایل قرن بیستم به تدریج ساخته شدند.